bakmakerskan

Direktlänk till inlägg 6 december 2015

Vi går mot stressfriare tider

Av frida - 6 december 2015 23:15

När ska det egentligen sluta blåsa? Det här är ju helt galet! Nog pratat om vädret.
Idag har pojkarna tränat sista gången för i år. Mellangrabben som klättrar skulle ha något bakat med sig - men utan nötter! Snoddas kakor är perfekt, enkelt att göra i långpanna, men det krävs vanilj (faktiskt en viktig ingrediens i de flesta bakverk). Det är tur att man har fantastiska grannar, med lite stöd från en av dem blev det en lite juligare variant på chokladglasyren med apelsinsmak istället för vanilj. Väldigt bra blev det! Så var det ju det här med att det skulle vara nötfritt, på väldigt många varor står det "kan innehålla spår av nötter". Till exempel på strössel. Då tänkte jag ta kokosflingor istället - men vänta nu - kokosNÖT! Jag känner ingen nötallergiker, är man känslig mot kokos då? Det blev strössel i alla fall i slutänden, en del av kakan blev strösselfri i förhoppning om att ingen skulle dö. Ingen dog, tack och lov.

Men det var mycket kakor, så gott som allt innehöll choklad (fantastiska amerikanska chokladmuffins med världens fluffigaste chokladfrosting) ?, och få barn, så det blev mycket Snoddas över. Långpannan fick åka vidare till nästa träningshall; äldsta sonens parkour. Tillsammans med ett par flaskor must och en låda pepparkakor så blev även de glada! Nu är det bara min egen träning kvar på söndagar, skönt. Mindre stress är jag tacksam för! Glad 2:a advent!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av frida - 5 juni 2023 21:07


Det är typ fem år och en månad sen sist jag skrev. Mycket har hänt sen sist, bakning händer inte så ofta... ? Jag har inte ens en köksassistent eller annat bakverktyg längre, utan ska det bakas blir det med hjälp av mixerstav! Funkar förvånansvä...

Av frida - 4 maj 2018 18:34


Det är typ ett år och 41 dag sedan senaste blogginlägget. Nej, börja inte kontrollräkna nu! Have some mercy with me, det är fredag eftermiddag, jag har jobbat hela dagen och har ännu inte fått någon kvällsmat.  Men vad ska bakmakerskan skriva om nu...

Av frida - 23 mars 2016 09:41

I dag kastar jag mig ut i det okända. Med skräckblandad förtjusning. Först på dagordningen blir att försöka lokalisera den dator som av misstag, på nåt sätt, fått mina senaste tre års studieanteckningar överförda till sig från mitt usb, som nu är tom...

Av frida - 8 februari 2016 09:01


Vi har nästan tjuvstartat semelperioden. Istället för att baka semelbullar där hälften av bullarna blir liggande i frysen till midsommar, så fick jag ett recept av min kusin på semelkladdkaka. Den ser inte mycket ut för världen, men den var fantadtis...

Av frida - 8 januari 2016 12:54

Jag sitter på biblioteket idag, och tittar ut på snön som ruskar ner i stilla mak. Jodå, jag pluggar lite också. Om en vecka ska rapporten om 6 sidor samt bilagor lämnas in. Jag har långt ifrån läst all litteratur än, jag har inte lyssnat av och tran...

Presentation


Bak

Se även ordet ”bak” på svenskspråkiga Wiktionary.

Bak kan betyda flera saker:
bakning
inom anatomin stjärt
.bak, backupfiländelse
[bak,bake] bräda av stocks ytterdel med ena sidan rundad
(Wikipedia)

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Vilken höstfärg är finast?
 Röd
 Gul
 Brandgul
 Brun

Senaste inläggen

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards