bakmakerskan

Direktlänk till inlägg 11 januari 2012

Fiskbullar, åkrar och tapet-te

Av frida - 11 januari 2012 16:19

Jag sitter och väntar på att få laga till lite fiskbullar. Det är i vanliga fall inte min favoriträtt precis, men i dag ska det bli smarrigt!

Två dagar med bara bananer tar ut sin rätt. Jag har inte varit speciellt hungrig eller lidit några större kval (förutom feber, frussen och gaserna...), men i morse var jag HUNGRIG!

Jag försökte smita upp innan barnen, för att få äta min frukost under andakt. Jag lyckades inte, men det var ändå himelskt! En knäckebrödmacka med en skiva ost, te och ett hårdkokt ägg. Yummie! Sen ett äpple på det medan jag tog en snabbpromenad.

Då kom jag att fundera på en sak. Jag bor i Uppland, här är de flesta åkrar uppdelade i små plättar, varför är det så?

Till exempel nere i Skåne är en och samma åker milslång (känns det som), det är väl det som gör Skåne så platt?

Jag förstår förr i tiden när alla hade sin egen åker, när alla var bönder. Men nu finns det knappt några bönder kvar, borde det inte vara bättre, snabbare och enklare att odla en och samma sak på en stor plätt, än på flera små? Sen undrar jag också om vi har mer stenar i jorden här i Uppland än i Skåne? Överallt i åkrarna är det som små "öar", det är där man lade alla stenar när man först gjorde i ordning åkern en gång i tiden, och bland stenarna har det vuxit upp träd och buskar. Såna "öar" har jag inget minne av att jag har sett i Skåne...

Efter de djupa tankarna gick jag hem och åt kokt blomkål, morötter och ett halvt äpple, för jag orkade faktiskt inte äta upp hela. Sen åkte jag för att kika på tapeter och dricka te (dock inte på samma ställe, fast det hade varit trevligt! En affärsidé till alla tapetförsäljare.) Jag hade tagit med mig ett päron, som jag inte ens orkade börja äta på, så mätt var jag! Nu har jag ätit upp det, och nu börjar jag bli lite hungrig. Dags att laga mat! 


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av frida - 5 juni 2023 21:07


Det är typ fem år och en månad sen sist jag skrev. Mycket har hänt sen sist, bakning händer inte så ofta... ? Jag har inte ens en köksassistent eller annat bakverktyg längre, utan ska det bakas blir det med hjälp av mixerstav! Funkar förvånansvä...

Av frida - 4 maj 2018 18:34


Det är typ ett år och 41 dag sedan senaste blogginlägget. Nej, börja inte kontrollräkna nu! Have some mercy with me, det är fredag eftermiddag, jag har jobbat hela dagen och har ännu inte fått någon kvällsmat.  Men vad ska bakmakerskan skriva om nu...

Av frida - 23 mars 2016 09:41

I dag kastar jag mig ut i det okända. Med skräckblandad förtjusning. Först på dagordningen blir att försöka lokalisera den dator som av misstag, på nåt sätt, fått mina senaste tre års studieanteckningar överförda till sig från mitt usb, som nu är tom...

Av frida - 8 februari 2016 09:01


Vi har nästan tjuvstartat semelperioden. Istället för att baka semelbullar där hälften av bullarna blir liggande i frysen till midsommar, så fick jag ett recept av min kusin på semelkladdkaka. Den ser inte mycket ut för världen, men den var fantadtis...

Av frida - 8 januari 2016 12:54

Jag sitter på biblioteket idag, och tittar ut på snön som ruskar ner i stilla mak. Jodå, jag pluggar lite också. Om en vecka ska rapporten om 6 sidor samt bilagor lämnas in. Jag har långt ifrån läst all litteratur än, jag har inte lyssnat av och tran...

Presentation


Bak

Se även ordet ”bak” på svenskspråkiga Wiktionary.

Bak kan betyda flera saker:
bakning
inom anatomin stjärt
.bak, backupfiländelse
[bak,bake] bräda av stocks ytterdel med ena sidan rundad
(Wikipedia)

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Vilken höstfärg är finast?
 Röd
 Gul
 Brandgul
 Brun

Senaste inläggen

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards