Direktlänk till inlägg 29 januari 2012
Nu äntligen är den klar och provsmakad. Jag kan ju säga så här, man får räkna med att det tar ett par timmar att svänga ihop den. Först ska pajdegen ligga en timme i kylen, sen ska pajskalet gräddas, sen ska pajen gräddas, sen ska den svalna minst en timme, helst över natten, sen ska sockerlag kokas, äggvita vispas och sen ska det hela gräddas igen. 20 minuter, pyttsan! Min stod nog inne 1 timme, det var nog 10-15 minuter för länge i och för sig... Och sen ska paj-jäkeln svalna och serveras kall! Det hade jag verkligen inte tid med, i morgon är det ju för sent för min del att äta paj/kaka!!
Den smakade i alla fall precis som pajen jag gjorde när jag var 14 bast, riktigt söt-syrlig. Jag tror den är ännu godare om den får stå och svalna över natten. Jag funderade även på om den inte skulle bli godare med en mandelbotten? Det tror jag... Jag kommer testa att göra kakan igen nån gång, och då ska jag ha 2-3 dygn på mig! Är det någon som har ett bra recept på en någorlunda mjuk mandel-/nötbotten, helst så man kan klä insidan på en form och få "väggar" av mandel?
Nu känner jag mig redo för 2 dagar med ananas! ;0)
I dag kastar jag mig ut i det okända. Med skräckblandad förtjusning. Först på dagordningen blir att försöka lokalisera den dator som av misstag, på nåt sätt, fått mina senaste tre års studieanteckningar överförda till sig från mitt usb, som nu är tom...
Jag sitter på biblioteket idag, och tittar ut på snön som ruskar ner i stilla mak. Jodå, jag pluggar lite också. Om en vecka ska rapporten om 6 sidor samt bilagor lämnas in. Jag har långt ifrån läst all litteratur än, jag har inte lyssnat av och tran...