bakmakerskan

Direktlänk till inlägg 29 januari 2012

Den dära pajen...

Av frida - 29 januari 2012 21:41

Nu äntligen är den klar och provsmakad. Jag kan ju säga så här, man får räkna med att det tar ett par timmar att svänga ihop den. Först ska pajdegen ligga en timme i kylen, sen ska pajskalet gräddas, sen ska pajen gräddas, sen ska den svalna minst en timme, helst över natten, sen ska sockerlag kokas, äggvita vispas och sen ska det hela gräddas igen. 20 minuter, pyttsan! Min stod nog inne 1 timme, det var nog 10-15 minuter för länge i och för sig... Och sen ska paj-jäkeln svalna och serveras kall! Det hade jag verkligen inte tid med, i morgon är det ju för sent för min del att äta paj/kaka!!

       

Den smakade i alla fall precis som pajen jag gjorde när jag var 14 bast, riktigt söt-syrlig. Jag tror den är ännu godare om den får stå och svalna över natten. Jag funderade även på om den inte skulle bli godare med en mandelbotten? Det tror jag... Jag kommer testa att göra kakan igen nån gång, och då ska jag ha 2-3 dygn på mig! Är det någon som har ett bra recept på en någorlunda mjuk mandel-/nötbotten, helst så man kan klä insidan på en form och få "väggar" av mandel?

Nu känner jag mig redo för 2 dagar med ananas! ;0)

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av frida - 5 juni 2023 21:07


Det är typ fem år och en månad sen sist jag skrev. Mycket har hänt sen sist, bakning händer inte så ofta... ? Jag har inte ens en köksassistent eller annat bakverktyg längre, utan ska det bakas blir det med hjälp av mixerstav! Funkar förvånansvä...

Av frida - 4 maj 2018 18:34


Det är typ ett år och 41 dag sedan senaste blogginlägget. Nej, börja inte kontrollräkna nu! Have some mercy with me, det är fredag eftermiddag, jag har jobbat hela dagen och har ännu inte fått någon kvällsmat.  Men vad ska bakmakerskan skriva om nu...

Av frida - 23 mars 2016 09:41

I dag kastar jag mig ut i det okända. Med skräckblandad förtjusning. Först på dagordningen blir att försöka lokalisera den dator som av misstag, på nåt sätt, fått mina senaste tre års studieanteckningar överförda till sig från mitt usb, som nu är tom...

Av frida - 8 februari 2016 09:01


Vi har nästan tjuvstartat semelperioden. Istället för att baka semelbullar där hälften av bullarna blir liggande i frysen till midsommar, så fick jag ett recept av min kusin på semelkladdkaka. Den ser inte mycket ut för världen, men den var fantadtis...

Av frida - 8 januari 2016 12:54

Jag sitter på biblioteket idag, och tittar ut på snön som ruskar ner i stilla mak. Jodå, jag pluggar lite också. Om en vecka ska rapporten om 6 sidor samt bilagor lämnas in. Jag har långt ifrån läst all litteratur än, jag har inte lyssnat av och tran...

Presentation


Bak

Se även ordet ”bak” på svenskspråkiga Wiktionary.

Bak kan betyda flera saker:
bakning
inom anatomin stjärt
.bak, backupfiländelse
[bak,bake] bräda av stocks ytterdel med ena sidan rundad
(Wikipedia)

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Vilken höstfärg är finast?
 Röd
 Gul
 Brandgul
 Brun

Senaste inläggen

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards