Direktlänk till inlägg 15 februari 2012
Maränger! De blev ju inte så toppiga, men rackarns goda! Jag har gjort egen chokladsås, sån man har till glass, och försiktigt rört ner i marängsmeten.
RECEPT CHOKLADMARÄNGER:
2 ägg vitor
2 dl strösocker
1 tsk ättiksprit 12 %
RECEPT CHOKLADSÅS
0,5 dl mjölk
0,5 dl strösocker
0,5 dl kakao
en nypa salt
Vispa äggvitorna, ättikan och hälften av sockret till ett hårt skum. Vispa först försiktigt och öka sedan farten. Gör under tiden chokladsåsen: blanda alla ingredienser i en liten kastrull och koka upp under omrörning. Klart!
Vänd ner resten av sockret i marängsmeten och rör försiktigt ner chokladsåsen. Det går även bra ned 0,5 dl köpt chokladsås. Klicka ut ca 20 maränger på en plåt med bakplåtspapper. Gräddas i 150 gradig ugn, mitten, ca 1 timme.
Till kvällsmat blev det fläsklägg och rotmos, en bortglömd liten pärla! Bra nyttig och god mat, och emellanåt billigt också. Nu är det snart dags att stoppa ner de små barnen i sina sängar, och hoppas att de kan stanna där i allafall halva natten... Själv ska jag hoppas på att det räcker med snö nu, jag vill inte vakna upp med ytterligare 2 dm snö att pulsa sig fram igenom.
I dag kastar jag mig ut i det okända. Med skräckblandad förtjusning. Först på dagordningen blir att försöka lokalisera den dator som av misstag, på nåt sätt, fått mina senaste tre års studieanteckningar överförda till sig från mitt usb, som nu är tom...
Jag sitter på biblioteket idag, och tittar ut på snön som ruskar ner i stilla mak. Jodå, jag pluggar lite också. Om en vecka ska rapporten om 6 sidor samt bilagor lämnas in. Jag har långt ifrån läst all litteratur än, jag har inte lyssnat av och tran...