Direktlänk till inlägg 23 februari 2012
Här om dagen bläddrade jag igenom nya nummret av Icas tidning Buffé, och hittade ett recept på kokos- och citron cupcakes med apelsinfrosting. "Åh de ser goda ut" tänkte jag, men sen kom jag på att jag har ju en hel bok med cupcake-recept, som jag ska beta av först, så jag kastade tidningen. I dag berättade en vännina (vad tantigt det låter...) att hon testade att göra dem, och de blev jättebra. "Jaha", tänkte jag, "trist att jag inte har några ingredienser hemma. Men jo, jag har ju en gammal apelsin i kylen! ... fast det ska väl säkert vara mint tre i..." Nix, skalet från en räckte, och skalet från en citron. Jag köpte tre citroner i går kväll när jag var och handlade, ifall jag skulle få för mig att baka något i helgen. Philadelphiaost ska det vara i frostingen, och jag hade en ask som var på väg att passera sitt "bäst före" datum. Jag har aldrig, aldrig gräddfil hemma, men det köpte jag också igår, fråga mig inte varför, så alla ingredienser fanns hemma! Vi har bakat muffins på eftermiddagen! De blev fantastiska! Alla tre sönerna instämmer! ÄNTLIGEN ett recept som fungerar!
I dag kastar jag mig ut i det okända. Med skräckblandad förtjusning. Först på dagordningen blir att försöka lokalisera den dator som av misstag, på nåt sätt, fått mina senaste tre års studieanteckningar överförda till sig från mitt usb, som nu är tom...
Jag sitter på biblioteket idag, och tittar ut på snön som ruskar ner i stilla mak. Jodå, jag pluggar lite också. Om en vecka ska rapporten om 6 sidor samt bilagor lämnas in. Jag har långt ifrån läst all litteratur än, jag har inte lyssnat av och tran...