bakmakerskan

Direktlänk till inlägg 11 mars 2012

Mintig chokladkaka

Av frida - 11 mars 2012 13:11

Jaha, igår var det den där förbaskade Melodifestivalen då. Jag har inte sett och hört just någonting, då är det ju lite mer spännande. Är fortfarande lite i chock över att Thorsten fick tredje mesta rösterna. Han är... hm, jag saknar ord... Vilken jäkla bula i pannan han har! Stackarn. Det kanske är därför han är så konstig?

Jag hörde även Ranelids "låt" för första gången. Jag hade ju trott att texten i alla fall skulle vara bra, men det var ju bara ren SMÖRJA!! Jag hoppas att den där tjejen som sjöng, inte har några stora musikaliska planer, jag har svårt att se att hon har någon framtida karriär i musikbranchen. Eller så har jag helt fel, och hon tar hem segern i spektaklet nästa år, det inte heller omöjligt. Har man nått sin musikaliska topp i Sverige ifall man vinner Melodifestivalen? Låter trist...


Jag svängde ihop en Mintig Chokladkaka till aftonens festligheter. Jag hittade receptet i Coops reklamutskick:


INGREDIENSER

200 g rumsvarmt smör

4 dl strösocker

4 ägg

3 dl vetemjöl

1 dl kakao

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

100 g mörk choklad med mintcrisp

100 g krossade Mariennekarameller

smör och ströbröd till formen

GLASYR

100g mörk choklad med mintcrisp, men jag tog ljus choklad för att få kakan mer barnvänlig

GARNERING

1 dl grovt hackade polkagrisar


Vispa socker och smör pösigt.

Vispa i äggen ett i taget.

Blanda de torra ingredienserna i en bunke.

Smält chokladen i vattenbad.

Vispa ner den smälta chokladen och de torra ingredienserna i smörsmeten. Vispa inte mer än nödvändigt.

Vänd ner de krossade karamellerna.

Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter.

Häll smeten i formen och grädda i mitten i ugnen (175 grader) i 40-45 minuter.

Smält chokladen till glasyren i vattenbad och ringla över kakan.

Strö över krossade pokagrisar.


       

Klart!


 
 
Jenny

Jenny

15 mars 2012 21:08

Ser och låter jättegott! måste prova. :)

http://www.jennydfoto.wordpress.com

frida

16 mars 2012 09:41

Den var väldigt, väldigt god! :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av frida - 5 juni 2023 21:07


Det är typ fem år och en månad sen sist jag skrev. Mycket har hänt sen sist, bakning händer inte så ofta... ? Jag har inte ens en köksassistent eller annat bakverktyg längre, utan ska det bakas blir det med hjälp av mixerstav! Funkar förvånansvä...

Av frida - 4 maj 2018 18:34


Det är typ ett år och 41 dag sedan senaste blogginlägget. Nej, börja inte kontrollräkna nu! Have some mercy with me, det är fredag eftermiddag, jag har jobbat hela dagen och har ännu inte fått någon kvällsmat.  Men vad ska bakmakerskan skriva om nu...

Av frida - 23 mars 2016 09:41

I dag kastar jag mig ut i det okända. Med skräckblandad förtjusning. Först på dagordningen blir att försöka lokalisera den dator som av misstag, på nåt sätt, fått mina senaste tre års studieanteckningar överförda till sig från mitt usb, som nu är tom...

Av frida - 8 februari 2016 09:01


Vi har nästan tjuvstartat semelperioden. Istället för att baka semelbullar där hälften av bullarna blir liggande i frysen till midsommar, så fick jag ett recept av min kusin på semelkladdkaka. Den ser inte mycket ut för världen, men den var fantadtis...

Av frida - 8 januari 2016 12:54

Jag sitter på biblioteket idag, och tittar ut på snön som ruskar ner i stilla mak. Jodå, jag pluggar lite också. Om en vecka ska rapporten om 6 sidor samt bilagor lämnas in. Jag har långt ifrån läst all litteratur än, jag har inte lyssnat av och tran...

Presentation


Bak

Se även ordet ”bak” på svenskspråkiga Wiktionary.

Bak kan betyda flera saker:
bakning
inom anatomin stjärt
.bak, backupfiländelse
[bak,bake] bräda av stocks ytterdel med ena sidan rundad
(Wikipedia)

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Vilken höstfärg är finast?
 Röd
 Gul
 Brandgul
 Brun

Senaste inläggen

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards