bakmakerskan

Direktlänk till inlägg 29 mars 2012

Middagstips!

Av frida - 29 mars 2012 15:51

Eftersom jag hade missat att handla fiskpinnar, så blir det lördagens lax- och spenatpaj idag i stället. Jag tror det blir bra det med...

PAJDEG:

125 g smör

3 dl vetemjöl

2 msk vatten

Knåda, hacka eller hur ni vill bära er åt så att det blir en degklump av allt ihop. låt vila minst 30 min i kylen


Hacka under tiden....

INGREDIENSER:

typ en halv purjolök

2 dl lax, rökt eller gravad

1-2 dl spenat, beroende hur mycket du gillar de små bladen

en klump mozzarellaost (hur många g är det?)


Vispa ihop 3 äggulor och 2 dl grädde, blanda i det där du har hackat.


Kavla/kläm ut pajdegen i en pajform, nagga och förgrädda i 200 grader varm ugn i ca 8 minuter.

Ta ur pajskalet och pensla med ägg. Vicka i äggstanningen och allt i pajskalet och grädda i ytterligare 30-40 minuter tills stanningen har stelant.

Äts med bröd och en festlig sallad!


Nu är det dags för mig att förgrädda.

Bon apetit! 


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av frida - 5 juni 2023 21:07


Det är typ fem år och en månad sen sist jag skrev. Mycket har hänt sen sist, bakning händer inte så ofta... ? Jag har inte ens en köksassistent eller annat bakverktyg längre, utan ska det bakas blir det med hjälp av mixerstav! Funkar förvånansvä...

Av frida - 4 maj 2018 18:34


Det är typ ett år och 41 dag sedan senaste blogginlägget. Nej, börja inte kontrollräkna nu! Have some mercy with me, det är fredag eftermiddag, jag har jobbat hela dagen och har ännu inte fått någon kvällsmat.  Men vad ska bakmakerskan skriva om nu...

Av frida - 23 mars 2016 09:41

I dag kastar jag mig ut i det okända. Med skräckblandad förtjusning. Först på dagordningen blir att försöka lokalisera den dator som av misstag, på nåt sätt, fått mina senaste tre års studieanteckningar överförda till sig från mitt usb, som nu är tom...

Av frida - 8 februari 2016 09:01


Vi har nästan tjuvstartat semelperioden. Istället för att baka semelbullar där hälften av bullarna blir liggande i frysen till midsommar, så fick jag ett recept av min kusin på semelkladdkaka. Den ser inte mycket ut för världen, men den var fantadtis...

Av frida - 8 januari 2016 12:54

Jag sitter på biblioteket idag, och tittar ut på snön som ruskar ner i stilla mak. Jodå, jag pluggar lite också. Om en vecka ska rapporten om 6 sidor samt bilagor lämnas in. Jag har långt ifrån läst all litteratur än, jag har inte lyssnat av och tran...

Presentation


Bak

Se även ordet ”bak” på svenskspråkiga Wiktionary.

Bak kan betyda flera saker:
bakning
inom anatomin stjärt
.bak, backupfiländelse
[bak,bake] bräda av stocks ytterdel med ena sidan rundad
(Wikipedia)

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Vilken höstfärg är finast?
 Röd
 Gul
 Brandgul
 Brun

Senaste inläggen

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards