Direktlänk till inlägg 29 mars 2012
Eftersom jag hade missat att handla fiskpinnar, så blir det lördagens lax- och spenatpaj idag i stället. Jag tror det blir bra det med...
PAJDEG:
125 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk vatten
Knåda, hacka eller hur ni vill bära er åt så att det blir en degklump av allt ihop. låt vila minst 30 min i kylen
Hacka under tiden....
INGREDIENSER:
typ en halv purjolök
2 dl lax, rökt eller gravad
1-2 dl spenat, beroende hur mycket du gillar de små bladen
en klump mozzarellaost (hur många g är det?)
Vispa ihop 3 äggulor och 2 dl grädde, blanda i det där du har hackat.
Kavla/kläm ut pajdegen i en pajform, nagga och förgrädda i 200 grader varm ugn i ca 8 minuter.
Ta ur pajskalet och pensla med ägg. Vicka i äggstanningen och allt i pajskalet och grädda i ytterligare 30-40 minuter tills stanningen har stelant.
Äts med bröd och en festlig sallad!
Nu är det dags för mig att förgrädda.
Bon apetit!
I dag kastar jag mig ut i det okända. Med skräckblandad förtjusning. Först på dagordningen blir att försöka lokalisera den dator som av misstag, på nåt sätt, fått mina senaste tre års studieanteckningar överförda till sig från mitt usb, som nu är tom...
Jag sitter på biblioteket idag, och tittar ut på snön som ruskar ner i stilla mak. Jodå, jag pluggar lite också. Om en vecka ska rapporten om 6 sidor samt bilagor lämnas in. Jag har långt ifrån läst all litteratur än, jag har inte lyssnat av och tran...