Att skapa min egen rabarbersaft har fört mig närmare Gud. Eller ifall närmare min förståelse för Gud. Han skapade människan och allt på Jorden på sex dagar. Jag skapade saft (av rabarber och citroner som han skapade nån av de där dagarna, troligen dag fem eller sex, för de känns inte så livsviktiga, det var nog mest för att "piffa" till Jorden lite...) på lite drygt två dagar!
Jag undrar ifall Gud är lika förbryllad över att hans skapelse inte längre får plats på Jorden, som jag är över att min skapelse inte får plats i mina flaskor?
Susanne Bäck
23 maj 2012 11:32
Hej, hittade hit av en slump :-)
Vad läskande din saft ser ut, själv har jag en massa rabarber i trädgården men tyvärr blir det en eller anna paj innan det är dags att slänga allt på komposten. Saft har jag aldrig funderat på att man kan göra.
Har du ett bra recept att delge så kanske jag skall ta mig an rabarberna nu innan dom blir för stora.
Mina "knölar" ger ifrån sig fantastiskt mycket rabarber...
Ha en underbar dag!
http://sticklust.bloggplatsen.se
frida
23 maj 2012 22:09
Hej Susanne, kul att du tittar och säger "hej"!
Mitt saftrecept är superenkelt:
3 kg skivad rabarber
4 st rengjorda, skivade cironer
5 l. vatten som kokas och sedan kyler ner
50 g vinsyra
4 kg strösocker (ca, smaka så att du tycker det blir bra)
Varva rabarber och citron i hink eller dyligt.
Häll över det avsvalnade vattnet och låt stå svalt i 2 dygn. Sila. Rör i vinsyra och socker och rör tills sockret lösts upp, tappa upp i flaskor, det blir ca 4-6 liter konc. saft. Ha du möjlighet så förvara dem gärna i kyl eller jordkällare, mörkt och svalt. Det kan/kommer bildas ett grumligt lager på botten, mot slutet av flaskan får man hälla försiktigt så att det inte kommer med. Det är nog inte farligt, men det ser inte så kul ut.
Saften är ljuvligt uppfriskande varma sommardagar! Man kan även hälla upp i plastflaskor och frysa saften.
Lycka till!
Åsa
23 maj 2012 16:09
Smaskens! Du är bakverkens, och förståsn saftens gudinna! ;)
frida
23 maj 2012 22:10
Haha, tack! Mina bakverk tycks allt som ofta gå i baklås, men rabarbersaft är min grej!! :)
Susanne Bäck
11 juni 2012 14:03
Hej,
Nu har jag gjort två omgångar av din saft. Den blev helt fantastisk god! Tack för tipset, nu lär inga rabarber hamna i komposten någon mer.
Trevlig sommar!
http://sticklust.bloggplatsen.se
frida
11 juni 2012 21:22
Åh, vad roigt att du gillade receptet! Jag tycker det är så fantastiskt enkelt och underbart gott!!
En trevlig sommar till dig med!