Direktlänk till inlägg 1 juli 2012
Det är så underbart att plocka jordgubbar! Det är ett måste för mig varje sommar. I år har jag till och med gjort något av dem, annars brukar jag äta opp hälften, och frysa in resten för att ta upp i vinter och göra smoothies på dem. I år kokade jag sylt och marmelad. Jag hat alltid trott att det var jätteomständigt, att man måste ha en massa konstiga ingredienser som man får leta i åratal i affären för att hitta (konserveringsmedel, förtjockningsmedel och sånt), men jag har nu upptäckt SYLTSOCKER! En fantastisk liten uppfinning där alla konstigheter redan finns med! Mosa bären, häll på sockret och låt koka 2-5 minuter. Klart! Men jag var lite skeptisk till den korta koktiden, så jag nästan fördubblade den, med resultatet att allt blev marmelad. Men väldigt god marmelad. Glömde tyvärr bort att jag skulle ha i lite lime också, det får väl bli närsta år då. Eller om jag tar upp lite frysta gubbar i vinter och kokar mer, det kan jag ju också göra...
I dag kastar jag mig ut i det okända. Med skräckblandad förtjusning. Först på dagordningen blir att försöka lokalisera den dator som av misstag, på nåt sätt, fått mina senaste tre års studieanteckningar överförda till sig från mitt usb, som nu är tom...
Jag sitter på biblioteket idag, och tittar ut på snön som ruskar ner i stilla mak. Jodå, jag pluggar lite också. Om en vecka ska rapporten om 6 sidor samt bilagor lämnas in. Jag har långt ifrån läst all litteratur än, jag har inte lyssnat av och tran...