bakmakerskan

Direktlänk till inlägg 7 augusti 2012

slut på semestern

Av frida - 7 augusti 2012 14:50

nu väntar allvaret, och det är så spännande! Jag hoppas allvaret blir något riktigt kul och bra. Nu letar jag jobb för fullt, vilket inte är något nytt, det har jag ju gjort sen i påskas....
I år, som alla andra år, har vi massor med körsbär. Jag har lite svårt för    körsbär, det finns inte så mycket att göra med dem, inte som med äpplen, där möjligheterna är oändliga. Ett år gjorde min sambo körsbärsvin, förvånansvärt gott, och jag hade hoppats att han skulle göra det i år igen, men han har haft en hel del annat för sig och inte hunnit. Och jag som hade satt sonen i jobb att plocka ner bären, nu stod de i kylskåpet och förföll... så idag har jag gjort lite sylt och marmelad. En himla massa frös jag in i förhoppning att det blir vin nån gång! Jag tror egentligen inte att körsbärssylt är någe vidare gott, inte ens med lite rivet lime skal i. Men jag tror att en riktig bastant chokladtårta gör sig bra med körsbärssylt! Så det tänkte jag pyssla med...


 






 
Det här inlägget går inte att kommentera.
Av frida - 5 juni 2023 21:07


Det är typ fem år och en månad sen sist jag skrev. Mycket har hänt sen sist, bakning händer inte så ofta... ? Jag har inte ens en köksassistent eller annat bakverktyg längre, utan ska det bakas blir det med hjälp av mixerstav! Funkar förvånansvä...

Av frida - 4 maj 2018 18:34


Det är typ ett år och 41 dag sedan senaste blogginlägget. Nej, börja inte kontrollräkna nu! Have some mercy with me, det är fredag eftermiddag, jag har jobbat hela dagen och har ännu inte fått någon kvällsmat.  Men vad ska bakmakerskan skriva om nu...

Av frida - 23 mars 2016 09:41

I dag kastar jag mig ut i det okända. Med skräckblandad förtjusning. Först på dagordningen blir att försöka lokalisera den dator som av misstag, på nåt sätt, fått mina senaste tre års studieanteckningar överförda till sig från mitt usb, som nu är tom...

Av frida - 8 februari 2016 09:01


Vi har nästan tjuvstartat semelperioden. Istället för att baka semelbullar där hälften av bullarna blir liggande i frysen till midsommar, så fick jag ett recept av min kusin på semelkladdkaka. Den ser inte mycket ut för världen, men den var fantadtis...

Av frida - 8 januari 2016 12:54

Jag sitter på biblioteket idag, och tittar ut på snön som ruskar ner i stilla mak. Jodå, jag pluggar lite också. Om en vecka ska rapporten om 6 sidor samt bilagor lämnas in. Jag har långt ifrån läst all litteratur än, jag har inte lyssnat av och tran...

Presentation


Bak

Se även ordet ”bak” på svenskspråkiga Wiktionary.

Bak kan betyda flera saker:
bakning
inom anatomin stjärt
.bak, backupfiländelse
[bak,bake] bräda av stocks ytterdel med ena sidan rundad
(Wikipedia)

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Vilken höstfärg är finast?
 Röd
 Gul
 Brandgul
 Brun

Senaste inläggen

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards