bakmakerskan

Direktlänk till inlägg 13 oktober 2012

Stenig väg

Av frida - 13 oktober 2012 19:56

 

Hittade ett kul recept på COOP´s medlemsautomat häromdagen, Rocky road- kladdkaka! Nu är den klar, men inte provsmakad än. Har inte bestämt än ifall jag och stora sonen ska kalasa på den ikväll, eller ifall vi ska försöka bjuda över någon på fika i morgon... Vi ska väl förhoppningsvis inte pressa i oss hela kakan, så har man inget för sig i morgon är man välkommen på lite söndagsfika...


Recept:


16 bitar, 175 grader på ugnen

Botten:
  • 4  ägg
  • 6 dl strösocker
  • 200 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 dl kakao
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk smör
  • 2 msk ströbröd
Glasyr:
  • 250 g mörk choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 dl sirap
Topping:
  • 10  Dumlekolor
  • 3 dl torrostade, grovhackade nötter ex hasselnöt, pistage och mandel
  • mini-marsmallows

Gör så här

Botten:

Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa ner smöret med de torra ingredienserna i äggvispet.

Smöra och bröa en springform, cirka 24 centimeter i diameter. Häll i smeten och grädda cirka 15 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den. Kladdkakan ska ha fått en frasig yta men om du trycker i en tandpetare i mitten ska den fortfarande vara kladdig. Låt svalna.

Glasyr

Glasyr och montering: Hacka chokladen fint. Koka upp grädde och sirap hastigt. Dra av från plattan och rör ner chokladen, rör till chokladen smält. Ställ in kastrullen i kylen och låt svalna cirka 30 minuter.

Topping

Bred glasyren på kladdkakan och strö över Dumle, nötter och marshmallows. Garnera eventuellt med ätbara blommor.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av frida - 5 juni 2023 21:07


Det är typ fem år och en månad sen sist jag skrev. Mycket har hänt sen sist, bakning händer inte så ofta... ? Jag har inte ens en köksassistent eller annat bakverktyg längre, utan ska det bakas blir det med hjälp av mixerstav! Funkar förvånansvä...

Av frida - 4 maj 2018 18:34


Det är typ ett år och 41 dag sedan senaste blogginlägget. Nej, börja inte kontrollräkna nu! Have some mercy with me, det är fredag eftermiddag, jag har jobbat hela dagen och har ännu inte fått någon kvällsmat.  Men vad ska bakmakerskan skriva om nu...

Av frida - 23 mars 2016 09:41

I dag kastar jag mig ut i det okända. Med skräckblandad förtjusning. Först på dagordningen blir att försöka lokalisera den dator som av misstag, på nåt sätt, fått mina senaste tre års studieanteckningar överförda till sig från mitt usb, som nu är tom...

Av frida - 8 februari 2016 09:01


Vi har nästan tjuvstartat semelperioden. Istället för att baka semelbullar där hälften av bullarna blir liggande i frysen till midsommar, så fick jag ett recept av min kusin på semelkladdkaka. Den ser inte mycket ut för världen, men den var fantadtis...

Av frida - 8 januari 2016 12:54

Jag sitter på biblioteket idag, och tittar ut på snön som ruskar ner i stilla mak. Jodå, jag pluggar lite också. Om en vecka ska rapporten om 6 sidor samt bilagor lämnas in. Jag har långt ifrån läst all litteratur än, jag har inte lyssnat av och tran...

Presentation


Bak

Se även ordet ”bak” på svenskspråkiga Wiktionary.

Bak kan betyda flera saker:
bakning
inom anatomin stjärt
.bak, backupfiländelse
[bak,bake] bräda av stocks ytterdel med ena sidan rundad
(Wikipedia)

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Vilken höstfärg är finast?
 Röd
 Gul
 Brandgul
 Brun

Senaste inläggen

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards