Direktlänk till inlägg 28 oktober 2012
Alltså det här med bakböcker, är det inte meningen att det ska stå i dem exakt hur man tillreder ett bakverk? Varför blir det då aldrig lika som på bilden?
Jag fortsätter att beta mig igenom "Huminbird´s bakery"-bakboken. Nu har jag gjort deras paradtårta, det är en banan-ananas-pecannöt-tårta med färskostglasyr. Väldigt god, men den ser ju inte på långa vägar ut som den i boken!
Min kaka är den till höger. Det märkliga med just den här är att den inte ens ä brun inuti. Det stod inget om att det skulle vara kakao i! Jag börjar ana att jag skulle ha skurit den runt kanterna när jag lagt ihop kakan, men VARFÖR skriver dom inte det då i bakboken!? Gärna också HUR man på bästa sätt skär, utan att hela kakan glider iväg åt alla håll och kanter, vilket den väldigt gärna gjorde, eller att all fyllning pyser ur.
I bakning får man väldigt gärna vara övertydlig. Tycker jag. Eller är det bara jag som är helt dum i huvudet?
I dag kastar jag mig ut i det okända. Med skräckblandad förtjusning. Först på dagordningen blir att försöka lokalisera den dator som av misstag, på nåt sätt, fått mina senaste tre års studieanteckningar överförda till sig från mitt usb, som nu är tom...
Jag sitter på biblioteket idag, och tittar ut på snön som ruskar ner i stilla mak. Jodå, jag pluggar lite också. Om en vecka ska rapporten om 6 sidor samt bilagor lämnas in. Jag har långt ifrån läst all litteratur än, jag har inte lyssnat av och tran...